ConvocatoriasConvocatòria Projecte Terra Negada, amb René Francisco Rodríguez a Formentera, 2024

Convocatòria Projecte Terra Negada, amb René Francisco Rodríguez a Formentera, 2024

Convocatòria per participar en el taller de creació d’un curtmetratge documental.

Estimats estudiants,

Ens complau anunciar-vos l’obertura de les inscripcions per al taller de creació de curtmetratges documentals que us hem presentat aquests dos dies. Aquest taller és una oportunitat única perquè exploreu i narreu les vostres pròpies històries, aquelles que reflecteixen les vostres vides, contextos, famílies, amics i indrets significatius. Volem que les vostres veus siguin escoltades, i que les vostres experiències cobrin vida a la gran pantalla.

 

Requisits per la inscripció:

Per participar en aquest taller ens agradaria rebre la vostra carta de motivació on ens pugueu transmetre la vostra energia. Vosaltres sou els únics protagonistes d’aquest projecte, i les vostres forces ens ajudaran a trobar el camí.

Dades personals (nom complet, edat, curs i grup, correu electrònic).

Imaginau-vos un cinema ple de gent mirant un documental sobre tu mateix, el teu context, la teua família, amics, indrets, etc. De què aniria la pel·lícula?

Com pensau que podeu utilitzar les eines que us estam oferint?

Quin paper faries tu en el rodatge? (exemple: director, guionista, càmera, so, edició, etc.)

En la producció de qualsevol obra audiovisual és necessari comptar amb un equip tècnic i artístic que s’encarregui de cobrir i crear en totes les fases. Selecciona de les següents opciones les que mes t’atreguin:

Guionista: És la persona encarregada d’escriure la història.


Director/a: Organitza els aspectes tècnics en totes les fases de la producció i dona vida al guió. En ficció , s’encarrega també de la direcció d’actors i actrius.


Ajudant de Dirección: Es considera la mà dreta del director o directora, però en realitat és un pont fonamental entre direcció i producció. És la persona que s’encarrega de la comunicació entre departaments tècnics i artístics. Pel que és una de les figures més importants en una producció. Lleva els temps i sol preservar un ambient professional i donar acció.

Script: És la figura encarregada del famós raccord, fa fotografies dels actors i actrius i els espais per a preservar la continuïtat entre plans i seqüències. A més, cronometra les preses i anota les observacions o problemes que hagin pogut sorgir per a facilitar la tasca al muntador.

 

Director/a de Producció: S’encarrega de buscar i organitzar la inversió i finançament per als rodatges. Reserva localitzacions i materials, demana permisos de rodatge, realitza els contractes…


Cap de Producció: És la mà dreta del director o directora de Producció, el seu rol principal és la cerca de localitzacions i, en cas que el director/a no estigui en rodatge, s’encarrega del set. Organitza el transport d’equips i materials i, en la majoria de casos, s’encarrega també de la gestió del servei d’àpats en rodatge.


Ajudant de Producció: Com el seu propi nom indica, s’encarrega d’ajudar a la direcció i prefectura de producció. Generalment s’encarrega de les compres, cotitzacions, etc.

Director/a de Fotografia: És el responsable de la part visual , s’encarrega de les decisions artístiques sobre llum, el color, la qualitat de la imatge, elecció d’objectius fotogràfics, relació d’aspecte, etc. A més, és el cap de tot l’equip de càmera.

Operador/a de Càmera: És la persona que manipula la càmera i s’encarrega d’enquadrar i gravar seguint les instruccions del director/a de Fotografia. En algunes ocasions, és el/la mateix director/a de Fotografia el que s’encarrega d’aquesta tasca.

Ajudant de Càmera: És el/la assistent de l’operador/a de càmera. Manté i cuida la càmera quan no s’està rodant.

Auxiliar de Càmera: És la persona que porta la claqueta i pren nota dels plans que ja han estat gravats, amb informació tècnica de la càmera i els plans. Treballa estretament amb el script.

Gaffer: És la mà dreta del/la Director/a de Fotografia quant a registre fotogràfic i il·luminació. Sol ser l’encarregat/a de la fotometria, ubicació de llums de farciment, el prelighting, etc. A vegades, assumeix el rol de cap/a d’elèctrics/as.

Elèctrics/as: Solen ser més d’una persona i s’encarreguen de la part mecànica de la il·luminació i electricitat. Carreguen i descarreguen l’equip, col·loquen llums, organitzen cables, etc…

Foto Fixa o Making off: Fotografia, vídeo o totes dues del rodatge. Una o diverses persones s’encarreguen de recollir moments o imatges del “darrere de les càmeres”. És un rol d’interès per a la posterior promoció del curt en xarxes socials, així com una figura que crea records per a totes les persones que conformen l’equip de rodatge.

Director/a d’Art: És la persona que dissenya els espais, decideix el atrezzo i organitza els llocs en els quals es rodarà. S’encarrega de desenvolupar i mantenir l’estil visual del curtmetratge.

Maquillatge i perruqueria: S’encarrega de l’estètica dels actors.

Vestuari: És la persona o persones encarregades de dissenyar i aconseguir la roba, sempre seguint l’estètica i paleta de color del disseny .

Muntador/a: És el primer graó en la postproducció. Recopila tot el material que s’ha gravat, l’organitza i el compon per a donar ritme i sentit a la història. És molt important que tingui una visual creativa i que conegui molt bé la història.


Colorista: És la persona encarregada de l’etalonatge una vegada el muntatge està finalitzat. Dona color, llum i contrast, entre altres coses, als plans.

Dissenyador de so: S’encarrega de captar el so amb la qualitat necessària.


Muntatge de so: Una vegada el curt està muntat i *etalonado, és el/la encarregat de netejar els diàlegs i compondre i muntar el so ambienti de tot el curtmetratge. Aporta informació extra a la història i, en moltes ocasions, afegeix sons que no es van rodar, però que enriqueixen l’obra.


Compositor/a de banda sonora: Compon la música de la història per a intentar transmetre les emocions d’aquesta.

A mès, comparteix-nos qualsevol altra informació que consideris rellevant de tu mateix.

Procés d’inscripció:
Enviau la vostra carta de motivació abans del 15 de juny a terranegada@gmail.com

 

Detalls del taller:

El taller tendrà lloc entre el 13 d’octubre i el 2 de novembre, i inclou tallers, localitzacions, rodatge, edició, presentació i festa de cloenda.

Aquest taller no només us donarà les eines tècniques per crear un documental, sinó que també us oferirà una plataforma per expressar les vostres històries personals d’una manera creativa i professional. Esperam amb entusiasme les vostres cartes de motivació i estam ansiosos per descobrir les increïbles històries que teniu per contar-nos.

Una abraçada.

René, Vanessa, Patricia i ManoloMore info/ Contact 

 

terranegada@gmail.com 

René Francisco Rodríguez
Vanessa Batista
Manolo Oya
Patricia Kasaeva

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Scroll up Drag View
error: Contenido protegido por Derechos de Autor